- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Суд відмовився арештувати начальницю лабораторії, яка затвердила поганий асфальт для ремонту ділянки харківської траси (оновлено)

Опублікував Editor 25.05.2020 @ 14:43 в Новини | No Comments

(додано інформацію про спроби відсторонити від посад інших підозрюваних) 

Олександрівське відділення поліції підозрює посадовців Служби автомобільних доріг у Запорізькій області у погоджені ТОВ “Ремшляхбуд” актів з неякісними роботами і збитками на 665 тис. грн при ремонті ділянки траси  “Харків-Сімферополь”. Про це йдеться в ухвалі [1] Жовтневого районного суду від 20 травня.

Нагадаємо [2], Служба автомобільних доріг у Запорізькій області у травні 2018 року замовила ДП “Запорізький облавтодор” послуги з утримання автомобільних доріг та штучних споруд на них вартістю 200 млн грн.

Для ремонту шляхопроводу через залізничну колію кілометр 288+970 автомобільна дорога М-18 “Харків-Сімферополь” ДП “Запорізький облавтодор” залучило ТОВ “Ремшляхбуд“ як субпідрядника.

Для цього ТОВ “Ремшляхбуд” виготовило щебенево-мастиковий асфальтобетон “ЩМА-20”, який надалі уклали на дорогу під час ремонту.

Однак поліція згодом почала перевірку вказаного підряду за відкритим наприкінці 2018 року кримінальним провадженням №42018081020000133 та призначила експертизу. З’ясувалося, що вказана суміш не відповідає нормативним вимогам. Виконані роботи мають значні відхилення, їх не можна вважати закінченими, вони потребують переробки на загальну вартість – 665 тис. грн.

Також вказувалося, що протокол випробувань вказаної суміші складала начальник лабораторії з контролю якості виробництва Служби автомобільних доріг у Запорізькій області і цим протоколом вона підтвердила належну якість вказаної суміші. Тож слідчі у квітні 2020 року повідомили їй про підозру, а згодом звернулися до суду і клопотали про відсторонення її від посади.

Однак суд відмовив, оскільки жодних доказів на обґрунтування того, що підозрювана може вплинути на свідчення потерпілого та свідків, а також, що вона може продовжити злочинну діяльність та незаконними засобами впливатиме на свідків та інших учасників кримінального провадження, прокурором суду не надано. Тому, вказане твердження суд розцінює як голослівне. Будь-які об`єктивні дані щодо продовження підозрюваною протиправної діяльності відсутні.

Також слідчі намагалися взяти [3] під варту підозрювану, однак суд поклав на неї лише особисте зобов’язання. Вказувалося, що існує ризик переховування підозрюваної від суду або поліції, але слідчі не довели необхідність застосування більш жорстких заходів (належним чином виконує процесуальні обов’язки, з’являється за викликом слідчого, має постійне місце проживання, раніше не судима).

Серед аргументів в ухвалі наводилися і такі:

“В судовому засіданні вивчено та оголошено лист з позитивною інформацією про виробничі досягнення підозрюваної за підписом начальник служби автомобільних доріг у Запорізький області та голови профспілкового комітету. В листі, зокрема зазначено, що підозрювана працює у службі автомобільних доріг з 31.03.1980 р., на посаді начальника лабораторії з контролю якості виробництва з 21.10.2005 р. В 2012 р. була нагороджена Почесною грамотою Кабінету міністрів України № 23671 за вагомий особистий внесок у забезпечення розбудови мережі автомобільних доріг України, сумлінну працю та високий професіоналізм”

Також в ухвалах вказувалося, що підозрювана досі працює начальником лабораторії з контролю якості виробництва Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

Окремо вказувалося, що на актах виконаних робіт поставили підписи невказані представники відділу якості технічного контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

Стосовно участі ТОВ “Ремшляхбуд”, то в ухвалі йшлося, що слідство поки не встановило посадову особу, яка брала участь у вказаному злочині.

Також слідчі намагалися [4] відсторонити від посади невказаного начальника відділу якості технічного контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, однак невдало – через недоведення можливості впливу на свідків та потерпілого, продовження злочинної діяльності. Втім, суд обрав [5] для нього особисте зобов’язання.

Начальником відділу якості, технічного контролю та нових технологій вказується [6] Діденко [7] Сергій Михайлович.

Так само суд відмовився відсторонити [8] від посади невказаного заступника начальника відділу якості, технічного контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг в Запорізькій області та обрав [9] для нього особисте зобов’язання.

Заступником начальника вказаного відділу вказується [10] Коцур Володимир Григорович.

ТОВ “Ремшляхбуд [11]“ на 50% належить депутату [12] Запорізької облради від “Опозиційного блоку” Олександру Кіркову. Раніше він очолював [13] Службу автодоріг у Запорізькій області. Другою частиною фірми володіє Анатолій Писанко, відомий як колишній керівник [14] низки дорожніх державних підприємств в Запоріжжі та інших регіонах.

Начальником відділу лабораторії з контролю якості виробництва на сайті Служби автомобільних доріг у Запорізькій області вказується [6] Кириленко Людмила Андріївна.

Чоловік останньої, відповідно до декларації за 2018 рік, працював у ТОВ “Онур конструкцiон iнтернешнл”.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2020/05/25/sud-vidmovyvsia-areshtuvaty-nachal-nytsiu-laboratorii-iaka-zatverdyla-pohanyy-asfal-t-dlia-remontu-dilianky-kharkivs-koi-trasy/

URLs in this post:

[1] ухвалі: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/89331388

[2] Нагадаємо: http://zp.nashigroshi.org/2019/10/18/pry-remont-trasy-kharkiv-simferopol-poklaly-odyn-shar-asfal-tu-zamist-dvokh/

[3] взяти: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/89330419

[4] намагалися: http://reyestr.court.gov.ua/Review/89525503

[5] обрав: http://reyestr.court.gov.ua/Review/89525299

[6] вказується: https://zp.ukravtodor.gov.ua/pro_sluzhbu/struktura.html

[7] Діденко: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_cd1baaf9-5480-4096-ab5e-de044a9c0dbd

[8] відсторонити: http://reyestr.court.gov.ua/Review/89384231

[9] обрав: http://reyestr.court.gov.ua/Review/89384938

[10] вказується: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_57dfc9b1-0a89-41ab-b197-c66ebf8a5e6b

[11] Ремшляхбуд: http://www.rds.zp.ua/

[12] депутату: http://zor.gov.ua/content/kirkov-oleksandr-fedorovych

[13] очолював: https://who-is-who.ua/main/page/roadhoz2007/94/92

[14] керівник: http://dorogy.com.ua/ukrarchive/item/2014/year2009n5.html?field=field10

[15] “Сонечко” придбало тисячі кілограм м’яса за роздрібними цінами : http://zp.nashigroshi.org/2013/06/11/sonechko-prydbalo-tysyachi-kilohram-myasa-za-rozdribnymy-tsinamy/

[16] Посадовцям Запорізької міськради варто «сходити» на Розетку.UA : http://zp.nashigroshi.org/2013/07/02/posadovtsyam-zaporizkoji-miskrady-varto-shodyty-na-rozetku-ua/

[17] Аеропорт скупився технікою, викинувши вдвічі дешевші пропозиції і розігравши тендер між рідними фірмами : http://zp.nashigroshi.org/2015/12/11/aeroport-skupyvsya-tehnikoyu-vykynuvshy-vdvichi-deshevshi-propozytsiji-i-rozihravshy-tender-mizh-ridnymy-firmamy/

[18] Родинні фірми Ревчук, яку вітав Монатік, отримали за кілька років підрядів щонайменше на 1,3 мільярда : http://zp.nashigroshi.org/2018/11/12/rodynni-firmy-revchuk-yaku-vitav-monatik-otrymaly-za-kilka-rokiv-pidryadiv-schonajmenshe-na-13-milyarda/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.