НОВИНИ

02.02.2021
01.02.2021
29.01.2021
28.01.2021
27.01.2021
26.01.2021
25.01.2021
22.01.2021
21.01.2021
20.01.2021
19.01.2021
18.01.2021
Всі новини »

ТЕГИ

Мелітопольський Буряк допоміг через тендер оформити роздачу продуктів на користь Федорова в переддень виборів

30 Вересня 2020

Управління соціального захисту населення Мелітопольської міської ради за результатами тендеру 28 вересня уклало угоду з ФОП Петров Олександр Сергійович на постачання продуктових наборів вартістю 1,84 млн грн. Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро“.

Набори необхідні для подальшої допомоги в натуральній формі учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни,  учасникам війни, дітям війни періоду Другої світової. Загалом 9300 осіб. Поставка наборів здійснюється безпосередньо до вищевказаних категорій громадян за участі представників замовника у період з 10 до 20 жовтня (НГ.З: місцеві вибори призначені на 25 жовтня).

Кожен набір включає цукор (всі розсипні продукти упаковками по 0,8-1 кг), крупу гречану, макарони, олію, крупу рисову, крупу пшеничну солодку воду (1,5 л), вівсяні пластівці, цукрове печиво (200 грам), фасовані вафлі (70 грам), желейні цукерки (200 грам), печиво затяжне (170 грам), чай чорний (90 грам).

Єдиним конкурентом Петрова на тендері виступила ФОП Мігуля Марина Аркадіївна з дорожчою на кількасот гривень пропозицією і обидва учасника не знижували свої пропозиції під час аукціону. Для Мігулі це перша участь в публічній закупівлі. Більше того, вона прямо в довідці вказала, що не має досвіду виконання аналогічного договору, хоча він необхідний за умовами тендеру. Петров таку довідку подав, де вказав досвід виконання аналогічного договору з Управлінням соцзахисту населення від травня вартістю 1,42 млн грн.

При цьому, вищевказані довідки Мігулі та Петрова роздруковані на одному принтері, про що свідчать характерні плями в одних і тих же місцях. Інші подані не тендер документи обох учасників також мають метадані – PDF-файли з копією паспорту зроблені в один день 10 вересня з півгодинною різницею в часі на однаковому програмною забезпеченню, тощо. Зазначимо тако, документи Петрова в систему “Прозоро” завантажені о 22.40 10 вересня, а Мігулі вже вранці 11 вересня.

Згідно з декларацією депутата Запорізької обласної ради Олега Буряка, він отримував дохід від здавання в оренду майна Марині Мігулі.

В попередньому аналогічному тендері від травня конкуренцію Петрову склала ФОП Ткаченко Марина Вікторівна. Для Петрова і Ткаченко це була перша участь в публічній закупівлі, а для Ткаченко так і лишилася єдиною. Для неї в державному реєстрі вказується контактним номером телефоном 0672758812 та електронна пошта lyp310381@gmail.com. Ці контакти в одному з аукціонів вказувалися для  Зеновія Ревеги, який значився помічником депутата Запорізької обласної ради Олега Буряка. Насправді ж, цим номером телефону користується ще одна помічниця депутата Буряка – Тетяна Фоменко. Вона ж присутня під час депутатських зустрічей Буряка. Також цей номер телефону та е-мейл вказувався контактним на одній із публічних закупівель для ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Надія-грандекс”. Свого часу, співвласником цієї фірми був Олег Буряк, він та його дружина отримували дохід від неї, а ще раніше співвласником був Зеновій Ревега. Так, от, Тетяна Фоменко в своєму резюме від 2019 році вказала, що працює на цій фірмі начальником юридичного відділу.

До всього, е-мейл lyp310381@gmail.com вказується контактним в держреєстрі і безпосередньо для ФОП Буряк Олег Миколайович.

Більше того в соціальних мережах конкурентка Петрова  – Марина Ткаченко – фотографується на фоні логотипу “Фабрика. Наш Одяг”. Це бренд “Мелітопольської трикотажної фабрики”, яку контролює Олег Буряк. Він же безпосередній власник бренду.

Також Марина Ткаченко в соціальних мережах публікує низку фото зі святкування дня бухгалтера, тощо. На одній з фото присутня Олена Петрова (Олександрівна). Вона була прописана за однією адресою з переможцем обох тендерів – Олександром Петровим і, швидше за все, є його донькою. Тобто, донька переможця тендерів працює і товаришує з конкуренткою переможця тендеру. В інших закупівлях, окрім тих де він конкурував з працівниками компаній Буряка, Петров участі не приймав.

Донька переможця тендеру Олена Петрова з конкуренткою переможця тендеру Мариною Ткаченко (коротка темна зачіска)

 

Федоров та Буряк на одному з заходів (обоє в якості депутатів обласної ради)

На нинішніх місцевих виборах Олег Буряк за одним з округів в Запоріжжі балотується від партії “За Майбутнє”. Контролює місцеву організацію партії підприємець Генадій Фукс. При цьому, в Мелітополі на посаду мера партія “За майбутнє” не висуває Водночас, Фукс на своїй сторінці у соціальній мережі “Facebook” публікує відео з кандидатом в мери Мелітополя Івана Федорова, який балотується від іменної партії попереднього мера Мелітополя Сергія Мінька, приймає участь у спільних заходах в Мелітополі з Федоровим та Мінько.

Саме Федоров подається у медіа як ініціатор соціальної акції по закупівлі і роздачі продуктових наборів мешканцям Мелітополя. Більше того, після роздачі наборів після першого тендеру вже були скандали на сесії міської ради стосовно причетності до цього Іван Федорова.

Іван Федоров був заступником міського голови Мелітополя Сергія Мінько, допоки останній не обрався народним депутатом минулого року. В парламенті Мінько увійшов в депутатську групу “За майбутнє”. Саме на базі цієї групи розрекламували відповідну партію, яку очолює Ігор Палиця – член депутатської групи у парламенті. Нині Федоров депутат обласної ради та заступник голови Запорізької облдержадміністрації.

При цьому, після складання повноважень міського голови Міньком та його заступником Федоровим, виконуючим обов’язки мера став секретар міської ради Роман Романов, а його заступником замість Федорова – Олександр Щербаков. Федоров так Щербаков свого часу були співвласниками фірми “Візард-груп”. А Романов та Мінько і нині разом вітають мелітопольців зі світом у відеозверненні.

Більше того, в ході одного з ефірів на комунальному телеканалі тоді ще міський голова та кандидат в народні депутати прямо заявив, що в разі обрання народним депутатом є домовленість про його вплив на кадрову політику, частину фінансових питань, тощо до обрання нового міського голови:

“Сегодня у нас есть большинство в городском совете, есть слаженная работа в нашем исполнительном комитете. Сегодня есть команда и есть договоренности, что до избрания городского головы функции управления в части кадровых вопросов, основных решений по формированию бюджета будут сохранены за мной”, заявив Мінько. 

Також в одному з інтерв’ю Олег Буряк зізнався, що з Сергієм Мінько його пов’язує 10 років особистих стосунків.

Фукс рекламує кандидата в депутати Федорова від конкуруючої партії

ПОДІЛИТИСЯ В СОЦ. МЕРЕЖАХ

НАШІ ГРОШІ Друкувати Друкувати

Tеги | Запоріжжя, Мелітополь

НАШІ ГРОШІ

18.03.2024
17.03.2024
15.03.2024
14.03.2024
13.03.2024
12.03.2024
11.03.2024
10.03.2024
09.03.2024
08.03.2024
07.03.2024