- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Військові тиловики скористались чужою скаргою в АМКУ і віддали своєму фавориту 4 мільйони без конкурсу

Опублікував Editor 15.12.2020 @ 19:08 в Новини | No Comments

Квартирно-експлуатаційний відділ Запоріжжя через недоліки у документах відхилив усіх учасників тендеру з ремонту комплексної будівлі (військове містечко №89) військово-морської бази “Схід” ВМС України очікуваною вартістю 21,4 млн грн. Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро [1]“.

Так, переможець мав провести мурування стін з цегли, підсилити їх металевим каркасом, на підлогах влаштувати підстильний шар бетону, провести звуко- та теплоізоляцію, встелити її плиткою, пошпаклювати та опорядити декоративним розчином стіни, улаштувати підвісні стелі, утеплити та опорядити фасад, зовніші укоси , цоколь та фундамент, замінити вікна та двері, відремонтувати старі ґанки і облаштувати нові, відремонтувати сходи та козирки, підвал, сцену, покрівлю та примикання, водопровід, опалення, каналізацію, вентиляцію, електроосвітлення, систему радіофікації та телефонізації, пожежної сигналізації, блискавкозахисту.

Учасниками тендеру були: приватне виробниче підприємство “ДВН”, ТОВ “Промбудвентиляція”, ФОП Кирик Юрій Олегович та ТОВ “Агросталь буд”. Тендерний комітет хотів укласти договір з найдорожчим учасником – ТОВ “Агросталь буд”, бо усі інші фірми мали проблеми з документами. Однак свої претензії до тендеру висунули Держаудитслужба та АМКУ.

Держаудитслужба мала зауваження до самих вимог закупівлі, але тендерний комітет згодом відзвітував про усунення цих недоліків.

До АМКУ ж звернулося  зі скаргою ТОВ “Промбудвентиляція”. Окрім претензії до документів переможця, фірма також заявила незгоду щодо відхилення своєї пропозиції , однак АМКУ підтвердив низку недоліків у документах “Промбудвентиляція”. Щодо документів “Агросталь буд”, то на банківській гарантії фірми не було печатки та підпису директора фірми, також у пропозиції відсутня довідка з реквізитами гарантії, умовами та датою її видачі, найменуванням принципала, його ідентифікаційним кодом. Тож АМКУ вказав про необхідність відхилення пропозиції “Агросталь буд”, що тендерний комітет 14 грудня і зробив.

Поки ж вказана закупівля оскаржувалася в АМКУ, Квартирно-експлуатаційний відділ Запоріжжя вирішив [2] укласти з ТОВ “Агросталь буд” угоду на ремонт вказаної будівлі  без конкурсу і на меншу суму – 4,3 млн грн. Переговорну процедуру замовник обґрунтував ч. 2 п. 3 абз. 4 ст. 40 Закону “Про публічні закупівлі”: скорочену закупівлю проводять за нагальною потребою, “якщо тендер оскаржено в частині прийнятих рішень, дій чи бездіяльності замовника після оцінки тендерних пропозицій учасників“. Тут варто вказати, що рішення АМКУ винесло 8 грудня, а замовник уклав угоду 7 грудня. Сума нової закупівлі склала 4,3 млн грн, оскільки за вказаною нормою закону замовник може укладати угоду на суму не більше 20 % від очікуваної вартості оскаржуваного тендеру.

Зазначений тендер Квартирно-експлуатаційний відділ Запоріжжя раніше вже намагався провести [3], але тоді на закупівлю подалося лише ТОВ “Промбудвентиляція”.

Закупівлю з такою ж очікуваною вартістю проводило [4] влітку й Східне територіальне квартирно-експлуатаційне управління, однак учасники мали проблеми з документами (ТОВ “Партнер-груп лтд” та ТОВ “Акваенерго-буд”). Не змогло це управління провести і повторний [5] тендер, бо вже на етапі розкриття пропозиції ТОВ “Новий будівельний стандарт” голова тендерного комітету Опря А. повідомив: “що більше не існує потреби виконання робіт по об’єкту”. Водночас ця фірма запропонувала найнижчу на всіх закупівлях ціну – 16,3 млн грн (для прикладу “Агросталь буд” на свіжому тендері запропонувало 21 млн грн).

Паралельно ж цим тендером Східне територіальне квартирно-експлуатаційне управління проводило [6] ще один, з іншою очікуваною вартістю та назвою: “капітальний ремонт будівлі № літера А (комплексна будівля) ВМБ “Схід”. Переможцем влітку цього року визначили ТОВ “Спільне підприємство “Зодчий” з ціною 21 млн грн. Загалом фірма отримала від цього управління 8 підрядів на 49,8 млн грн. Наприкінці листопада замовником стало Міністерство оборони України як правонаступник Східного територіального квартирно-експлуатаційного управління, оскільки останнє припинило свою діяльність.

ТОВ “Агросталь буд” належить Максимові Кирієнку та Олександрові Грібінюкову. До цього фірма виграла у системі “Прозоро” три закупівлі – загалом на 291 тис. грн – усі без конкурсу. На одній з закупівель фірма надавала [7] аналогічну угоду з ТОВ “Руф білдінг” та ще на одному тенедері – договір [8] на поставку їй будматеріалів. Останнє належить Дмитрові Нудьку, який свого часу був [9] офіцером групи матеріально-технічного забезпечення Запорізького зонального відділу Військової служби правопорядку. “Руф білдінг” отримало від Квартирно-експлуатаційного відділу Запоріжжя шість підрядів на 21,4 млн грн.

ТОВ “Промбудвентиляція” належить Валерієві Барилу, який також володіє ТОВ “Лаціс” та ТОВ “Профінновація”. “Лаціс” отримало від Квартирно-експлуатаційний відділу Запоріжжя 50 підрядів, від Східного територіального квартирно-експлуатаційного управління – 6 підрядів і від Квартирно-експлуатаційного відділу Дніпра – ще 6 підрядів – сума усіх вказаних підрядів – 6,88 млн грн (усі без конкурсу). “Профінновація” отримало Квартирно-експлуатаційний відділу Запоріжжя 64 підряди та від Квартирно-експлуатаційного відділу Дніпра 4 підряди – загалом на 4,3 млн грн (усі без конкурсу). ФОП Барило Валерій Валентинович отримав від Квартирно-експлуатаційний відділу Запоріжжя 17 підрядів – на 1,6 млн грн (усі без конкурсу). ТОВ “Промбудвентиляція” отримала від Квартирно-експлуатаційний відділу Запоріжжя 7 підрядів на 816 тис. грн (усі без конкурсу).

Працівники ДБР підозрювали [10] службовців Східного територіального квартирно-експлуатаційного управління у прописуванні умов тендерів, зокрема, під ТОВ “Лаціс”. Остання ухвала [11] по цій справі датується березнем 2020 року, коли слідчі отримували доступ на вилучення документів.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2020/12/15/viys-kovi-tylovyky-skorystalys-chuzhoiu-skarhoiu-v-amku-i-viddaly-svoiemu-favorytu-4-mil-yony-bez-konkursu/

URLs in this post:

[1] Прозоро: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-10-26-005256-a

[2] вирішив: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-11-30-004893-b

[3] провести: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-29-001964-a

[4] проводило: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-03-24-003421-b

[5] повторний: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-06-10-003626-b

[6] проводило: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-03-24-003384-b

[7] надавала: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-21-001546-a

[8] договір: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-18-002697-c

[9] був: http://zp.nashigroshi.org/2020/10/28/firma-kolyshn-oho-ofitsera-vidremontuie-idal-niu-dlia-artyleriys-koi-bryhady-za-21-mil-yon/

[10] підозрювали: http://zp.nashigroshi.org/2020/03/02/dbr-pidozriuie-viys-kove-kvartyrne-upravlinnia-u-pidlashtuvanni-tenderiv-pid-potribni-firmy/

[11] ухвала: https://reyestr.court.gov.ua/Review/88437573

[12] Замовлення на оздоровлення в Бердянську отримали депутати міськради : http://zp.nashigroshi.org/2013/04/11/zamovlennya-na-ozdorovlennya-v-berdyansku-otrymaly-deputaty-miskrady/

[13] Після поразки мера Бердянська на виборах у комунального телеканалу забрали “подаровану” ним камеру : http://zp.nashigroshi.org/2015/12/25/pislya-porazky-mera-berdyanska-na-vyborah-u-komunalnoho-telekanalu-zabraly-podarovanu-nym-kameru/

[14] СБУ шукає винних у незаконному відчуженні майна бердянського заводу “Прилив” : http://zp.nashigroshi.org/2017/07/25/sbu-shukaje-vynnyh-u-nezakonnomu-vidchuzhenni-majna-berdyanskoho-zavodu-prylyv/

[15] Суд по амністії звільнив від покарання екс-керівницю бердянського санаторію, де влітку масово отруїлися діти АТОшників : http://zp.nashigroshi.org/2017/11/22/sud-po-amnistiji-zvilnyv-vid-pokarannya-eks-kerivnytsyu-berdyanskoho-sanatoriyu-de-vlitku-masovo-otrujilysya-dity-atoshnykiv/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.