НОВИНИ

02.02.2021
01.02.2021
29.01.2021
28.01.2021
27.01.2021
26.01.2021
25.01.2021
22.01.2021
21.01.2021
20.01.2021
19.01.2021
18.01.2021
Всі новини »

ТЕГИ

Сімонова за гроші платників податків стає блогером і знімає маніпулятивні відео

29 Січня 2021

Начальниця управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова випустила відео, де розповіла про поганих журналістів загалом і про журналістів сайту “Наші гроші. Запоріжжя” зокрема.

Єдиний правдивий факт в цьому відео один – “Наші гроші. Запоріжжя” пишуть про роботу чиновниці. І, дійсно, немає особливого сенсу спростовувати її заяви, але нас бентежить інше. Що саме – опишемо в кінці. Але для цього все ж потрібно розібрати твердження Катерини Сімонової.

Тепер до суті:

Перше твердження:

За матеріалами “Наші гроші. Запоріжжя” відкрили кримінальне провадження щодо закупівлі Департаментом світлодіодного екрану.

Як насправді:

Департамент культури і туризму дійсно купив світлодіодний екран за результатом тендеру у листопаді 2017 року. Ми про це не писали, бо банально пропустили цей тендер.

Насправді ж силовики самостійно відкрили кримінальне провадження за фактом значної переплати під час цієї закупівлі і почали розслідування. І саме ухвалу з цієї кримінальної справи ми знайшли в судовому реєстрі, а потім описали її і додали фактів. Наприклад, що екран купили в незрозумілого ФОПа, який більше жодного разу ніде не показався в закупівлях; а також що на тендер прийшла близька Сергію Білову фірма  – це безпосередній керівник Департаменту культури і туризму.

Цю кримінальну справу зараз розглядають у суді і наступне засідання призначене на 4 лютого.

 

Друге твердження:

“Наші гроші. Запоріжжя” написали про результати лише початкового рішення господарського суду щодо закупівлі цього екрану.

“Уважаемые СМИ, вы обещали написать о том, что всё-таки это громкое дело, которое длилось очень долго, вы опубликуете, что прокуратура была не права, что экран мы купили, что деньги мы не украли, когда же эта новость будет?”

Як насправді:

Ми написали і про остаточне рішення в новині від 17 вересня 2020 року:  http://zp.nashigroshi.org/2020/09/17/prokuratura-ne-zmohla-oskarzhyty-v-kasatsii-zakupivliu-departamentom-bilova-svitlodiodnoho-ekranu-u-blyz-koho-yomu-fop/

А у відео посилаються на першу новину за цією справою від 2019 року.

Третє твердження:

“Ми даже пытались встречаться с журналистами и знаете какой их ответ?

Ну да мы видим, вы классные ребята, в принципе даже что-то очень хорошее и стильное делаете, но вы хайповые поэтому в каждом своём посте, в каждой своей публикации про мерию мы будем напоминать о том, что вы всё-таки украли деньги. В экране, стройке или еще где-то”

Як насправді:

Дійсно, журналісти “НГ.З” декілька разів зустрічалися з Сімоновою і Біловим в різні роки. Бо ми хотіли зрозуміти логіку чиновників, які масово почали віддавати підряди своїм знайомим та друзям. За результатом в нас залишилося різне розуміння понять “прозорий тендер” і “конфлікт інтересів”, але ми зійшлися на тому, що для повноти новин перед публікацією будемо запитувати коментар у Катерини Сімонової. Що ми і робили. Але спойлер – ці коментрі були стандартні в стилі “я не впливаю на учасників ів тендеру” – хоча  документи учасникам тендеру готували безпосередрьо в департаменті.

Про Департамент культури і туризму ми написали багато новин лише з однієї причини – вони нахабно віддають більшість своїх підрядів друзям і знайомим. Помітили ми це не одразу. Наприклад, в одній з новин ми просто описали пов’язаність учасників на тендері і, зокрема, згадали Максима Червоненка. Це було в липні 2017 року. І вже в 2018 році ми виявили, що Червоненко грав в одному музичному гурті з Біловим. Ще через кілька місяців ми виявили, що угоду на організацію фестивалю підписано з дуже близькою подругою Сімонової. І вже після цього ми почали ретельніше розглядати незрозумілих підприємців, які заявляються на підряди департаменту.

Ну і стосовно слів Сімонової про нібито наше твердження, що Департамент щось “украв”. Ми жодного разу не вжили цього слова в матеріалах “Наші гроші. Запоріжжя”. Не тільки стосовно Департаменту культури та туризму, а і будь-кого. Бо доведення фактів розкрадання – це функція силовиків. Ми ж просто показували зв’язки між тими, хто розподіляє кошти платників податків, і тими, хто їх отримує.

 

Четверте твердження:

“Это странно, но это факт. Когда это изменится – я не знаю. Именно поэтому я и решила завести эту рубрику “Корапшн”, где буду вам рассказывать самые громкие и скандальные дела нашего Департамента”

Як насправді:

Цю “гучну” рубрику Катерина Сімонова почала з відносно тихої теми – екрану, а не дійсно скандалів, які інколи розглядають навіть на сесії міської ради. Тож пропонуємо Катерині Сімоновій зняти відео про наступні теми:

“Любимая девочка” Сімонової організує свято на День міста за 700 тисяч

Білов замовив організацію “Khortytsia Freedom” за мільйон близькому другу свого брата (багато фото).

Документи для формального учасника тендера готували на техніці Департаменту культури і туризму

Білов віддав підряд без конкурсу черговому другу свого брата (відеодоказ дружби)

 

У останній відповіді ми спробували додати трохи іронії, бо далі розповімо вам про головне і дуже сумне.

Вказане відео зняли за рахунок грошей платників податків.

ФОП Білка Тарас Олександрович отримав замовлення від департаменту і підконтрольного йому КП загалом на 203 тис. грн. Основна частина послуг складає саме монтаж відео, зйомка і так далі. Водночас специфікації до договорів не оприлюднені і скільки коштує це конкретне відео невідомо. Департамент традиційно не публікує договори, або ж приховує до них специфікації.

Всі п’ять угод укладені без конкурсу, бо їх розбили на дрібні суми, вочевидь, щоб не проводити цей самий конкурс.

Тепер до самого відео розміром 20 хвилин 32 секунди:

3 хвилини і 4 секунди в ньому Катерина Сімонова говорить про Росію і Навального (отруєння, кома, повернення до Росії, розслідування про Путіна, мітинги)

1 хвилина і 46 секунд – про епоху Трампа, протести в США, інавгурацію Байдена;

2 хвилини 26 секунд про критику потенційної олімпіади в Україні 2034 року.

2 хвилини і 21 секунда – про призначення голови Запорізької облради, критика Зеленського щодо відкриття запорізького мосту

5 ХВИЛИН і 4 СЕКУНДИ про журналістів і “Наші гроші. Запоріжжя”

1 хвилина і 56 секунд про гендер загалом, пост харківського нардепа Добкіна про це і штрафи за сексизм

2 хвилини і 35 секунд про новий термінал запорізького аеропорту і про рейси

Ще раз. Керівниця Управління культури і туризму в Запоріжжі на youtube каналі “Zaporizhzhia. city” розповідає нам про США, Росію, Зеленського та Добкіна. А з загального 20-ти хвилинного відео на  культуру та туризм в Запоріжжі відводить лише 2 хвилини та 35 секунд. Ще 5 хвилин та 4 секунди витрачає на відбілювання своєї репутації. А решта відео? До чого тут Запоріжжя? Тим паче культура та туризм?

Можливо, Катерина і називає себе чиновницею “третьої хвилі”, проте насправді робить те ж, що і чиновники “першої” – маніпулює за гроші платників податків.

 

Юрій Сидоров,  Олег Шемчук, Вадим Коршенко

ПОДІЛИТИСЯ В СОЦ. МЕРЕЖАХ

НАШІ ГРОШІ Друкувати Друкувати

Tеги | Запоріжжя

НАШІ ГРОШІ

19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024
15.03.2024
14.03.2024
13.03.2024
12.03.2024
11.03.2024
10.03.2024
09.03.2024
08.03.2024