- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

Біскупського оштрафували на мізерні 170 гривень за порушення режиму секретності

Опублікував Editor 17.10.2016 @ 15:49 в Новини | No Comments

Директора КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” оштрафували за порушення роботи з державною таємницею. Відповідну постанову [1] виніс Шевченківський районний суд  Запоріжжя 14 вересня.

Згідно матеріалів справи, директору КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя” Віктору Біскупському Служба безпеки України надала доступ до секретної інформації у 2013 році.

В липні поточного року Біскупський отримав від від фельдєгеря пакет з грифом секретності “Таємно” від Державної авіаційної служби. Оскільки інспектор захисту секретної інформації на той час знаходилася у відпустці, то її функції виконував керівник підприємства.

Відтак, в порушення порядку, Біскупський не вніс до внутрішнього опису отримані секретні документи, зберігав їх у шухлядці робочого столу свого робочого кабінету, а не у відповідному сховищі (металевому сейфі, шафі тощо). В свою чергу, кабінет не був належним чином захищеним, що потенційно давало змогу ознайомитися з документами іншим особам та створило загрозу витоку секретної інформації.

Свою вину Віктор Біскупський повністю визнав і суд призначив йому 170 гривень штрафу. Також він має сплатити судовий збір в розмірі 275 гривень.

Нагадаємо, директор аеропорту Віктор Біскупський має бізнес-інтереси [2] в цьому ж аеропорту.

Зазначмо, що сьогодні стало відомо про звинувачення [3] Службою безпеки України прокурора Запорізької області Олександра Шацького у витоку секретної інформації і порушення правил поводження з державною таємницею. Цей факт, начебто, є одним з формальних факторів звільнення прокурора.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/10/17/biskupskoho-oshtrafuvaly-na-mizerni-170-hryven-za-porushennya-rezhymu-sekretnosti/

URLs in this post:

[1] постанову: http://reyestr.court.gov.ua/Review/61278173

[2] має бізнес-інтереси: http://zp.nashigroshi.org/2016/07/28/sud-ne-pobachyv-kofliktu-v-roboti-simejnoji-firmy-biskupskoho-v-ocholyuvanomu-nym-komunalnomu-aeroportu/

[3] звинувачення: http://www.hromadske-zp.tv/sbu-pidozryuye-oleksandra-shackogo-u-vitoku-derzhavno%D1%97-tayemnici/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.