- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

“ЗАЛК” не зміг через суд виселити орендаря зі своєї бази відпочинку у Кирилівці

Опублікував Editor 24.10.2016 @ 18:13 в Новини | No Comments

Господарський суд Запорізької області рішенням [1] від 3 жовтня відмовив у позові ПАТ “Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат” щодо виселення ФОП Нестеренко Олександр Леонідович з бази відпочинку “Радісна”.

Згідно матеріалів справи, ПАТ “ЗАлК” та ФОП  Нестеренко Олександр Леонідович у вересні 2013 року уклали угоду на оренду бази відпочинку “Радісна”  в смт. Кирилівка.

У червні 2016 року “ЗАлК” надіслали орендарям лист про розірвання договору у зв’язку з неналежним виконанням його умов, зокрема, у зв’язку з нецільовим використанням і загрози пошкодження об’єкту оренди.

Згодом представники комбінату провели огляд бази відпочинку і зафіксували у відповідних актах факт розміщення в коморі продуктової крамниці, на території пляжу  – кафе домашньої кухні; також було встановлено, що ремонтні роботи двох будинків на території бази не велися, відсутня нижня частина двері, сходи до однієї з будівель знаходяться в незадовільному стані зі слідами наскрізної корозії, скло частково побите.

Однак, підприємець не визнав порушення умов договору і орендоване майно так і не повернув. Комбінат, в свою чергу, вважав, що договір припинив свою дію у зв’язку з його одностороннім розірванням зі своєї сторони на вказаних вище підставах, тому  звернулись до суду із позовом щодо виселення орендаря.

Суд цей позов не задовольнив, оскільки у наданих актах огляду бази відпочинку були відсутні відомості про участь в роботі комісій орендаря чи уповноважених ним осіб. Також там не значились й працівники відповідних контролюючих органів, наприклад:  санепідемстанції, фахівці енергонагляду чи відповідного району електричних мереж. Залучення лише працівників “ЗАЛКу” ставить під сумнів правомірність висновків цих комісій. Також, спираючись на цю аргументацію, суд вказав, що договір не вважається розірваним і є на цей час чинним, тому позов “ЗАЛКу” є необґрунтованим.

В червні повідомлялось [2], що базу відпочинку “Радісна” заблокували представники однієї з охоронних фірм. Вони вказували орендарю на документи щодо дострокового розірвання договору, проте адвокати бізнесмена стверджували, що відбулося рейдерське захоплення, а припинення оренди – незаконне. Старший офіцер прес-служби ГУ Нацполіції Запорізької області Олександр Солошенко, пояснив, що між власником бази відпочинку та підприємцем виникли “побутові відносини”.

Нагадаємо, ПАТ “Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат” повернуто [3] державі, після продажу його на початку 2000-х років приватним структурам.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2016/10/24/zalk-ne-zmih-cherez-sud-vyselyty-orendarya-zi-svojeji-bazy-vidpochynku-u-kyrylivtsi/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/61958416

[2] повідомлялось: http://www.mv.org.ua/news/127922-v_kirillovke_reidery_otzhimayut_bazu_otdyha.html

[3] повернуто: http://www.hromadske-zp.tv/sud-povernuv-zaporizkij-kombinat-u-derzhavnu-vlasnist/

[4] Прокуратура не змогла відсудити автостоянку кирилівського аквапарку : http://zp.nashigroshi.org/2014/07/02/prokuratura-ne-zmohla-vidsudyty-avtostoyanku-kyrylivskoho-akvaparku/

[5] Екс-начальник управління ОДА таки отримав реальний термін ув’язнення за корупцію : http://zp.nashigroshi.org/2015/02/13/eks-nachalnyk-upravlinnya-oda-taky-otrymav-realnyj-termin-uvyaznennya-za-koruptsiyu/

[6] Селищна рада замовляє послуги кандидату від “Нашого краю” : http://zp.nashigroshi.org/2015/10/22/selyschna-rada-zamovlyaje-posluhy-kandydatu-vid-nashoho-krayu/

[7] Прокуратура розслідує знищення СБУшником доказів невинуватості Жука в отриманні хабара : http://zp.nashigroshi.org/2016/04/26/prokuratura-rozsliduje-znyschennya-sbushnykom-dokaziv-nevynuvatosti-zhuka-v-otrymanni-habara/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.