- Наші Гроші. Запоріжжя - http://zp.nashigroshi.org -

“Запоріжсталівські” завели власну фірму для роботи в майбутньому вантажному терміналі аеропорту

Опублікував Editor 25.02.2019 @ 15:40 в Новини | No Comments

Обслуговуванням вантажів та пошти в аеропорту Запоріжжя від серпня 2018 року займається приватна фірма  “Вантажний термінал Запоріжжя”. Про це стало відомо з реєстру сертифікованих суб’єктів, що надають послуги з наземного обслуговування повітряних суден в аеропортах.

Сертифікат від Державіаслужби на обслуговування вантажів та пошти ТОВ “Вантажний термінал Запоріжжя” отримало в серпні 2018 року з терміном дії до серпня 2021 року.

Жодних інших публічних даних про діяльність цієї фірми в публічному доступі знайти не вдалося, окрім згадки [1] про фірму на сайті аеропорту в якості партнерів.

ТОВ “Вантажний термінал Запоріжжя” зареєстровано у квітні 2017 року на киянку Катерину Морозову і запоріжця Антона Діденка. Останній раніше був помічником [2] депутата Запорізької міськради і голови бюджетної комісії Руслана Божко. До 2016 року Божко працював фінансовим директором комбінату “Запоріжсталь”. На “Запоріжсталі”, але вже головним інженером, працював нинішній міський голова Володимир Буряк.

Пізніше частку Діденка у 250 тис. грн переоформили на тоді 24-річного маріупольця Ігоря Стояна.

Вже в лютому 2019 року одноосібним власником фірми стала Марія Сухоносенко. Як підприємниця вона займається лише харчуванням і півроку тому шукала [3] бармена в кафе “Пінка”. Марія Сухоносенко – це дружина Микити Сухоносенка – власника нещодавно відкритого в Запоріжжі бару “Chin-Chin”. У 2012-2016 роках Сухоносенко працював заступником комерційного директора-начальником відділу обладнання на комбінаті “Запоріжсталь”.

Через кілька днів ТОВ “Вантажний термінал Запоріжжя” знову переоформили на ТОВ “Запорізька хендлінгова компанія”. Як повідомляли [4] “Наші гроші. Запоріжжя”, раніше 60-ти відсотковою часткою “Запоріжхендлінгу” володіла Ольга Біскупська – дружина нинішнього директора аеропорту Віктора Біскупського. Ще 25% належало колишньому директору аеропорту Євгену Каргальському і 15% директору фірми – Віталію Павелку. Після публікації цієї інформації [4] у 2015 році частку Біскупської переписали на невідомого широму загалу Олексія Прокоп’єва. Вже у 2017 році частки наявних учасників зменшилися і нині 70% фірми належить Григорію Доброву з Дніпра (70% через ТОВ “Євростар-плюс”), ще 10% – Віталію Павелку і 20% – Прокоп’єву.

Очолює ТОВ “Вантажний термінал Запоріжжя” Юрій Середа, який раніше працював [5] начальником вантажного складу КП “Міжнародний аеропорт Запоріжжя”.

До всього, для ТОВ “Вантажний термінал Запоріжжя” в держреєстрі вказується контактним номер телефону 721-43-31, який використовувався [6] для вантажного складу комунального підприємства.

Нагадаємо, нині в запорізькому аеропорту будують [7] новий пасажирський термінал, вартість якого складає 530 млн грн. [8] Водночас, міський голова Володимир Буряк вже заявив [9] про плани будівництва вантажного терміналу, для створення на базі аеропорту хабу. Водночас, директор аеропорту Віктор Біскупський заявляв [10] про гарні перспективи важних перевезень через Запоріжжя:

“В отношении грузовых перевозок у нас хорошие перспективы — спрос растет и логистика отличная: к аэропорту выходит железнодорожная ветка, рядом проходит дорогая первой категории, недалеко морской и речной порты. Так что у нас есть хорошие перспективы стать и грузовым перевалочным пунктом на пути из Европы в Азию”

 

Нагадаємо, очолює комбінат “Запоріжсталь” Ростислав Шурма. Після обрання головного інженеру комбінату Володимира Буряка міським головою, Шурма під час першої сесії міської ради киванням голови підказував [11] як саме діяти новообраному меру.


Статтю роздруковано з Наші Гроші. Запоріжжя: http://zp.nashigroshi.org

URL статті: http://zp.nashigroshi.org/2019/02/25/zaporizhstalivski-zavely-vlasnu-firmu-dlya-roboty-v-majbutnomu-vantazhnomu-terminali-aeroportu/

URLs in this post:

[1] згадки: https://ozh.aero/partnery/partners1/

[2] помічником: https://posipaky-2.info/minion/394

[3] шукала: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:rftQddTBZpEJ:https://rabota.ua/company3273786/vacancy5753105+&cd=1&hl=uk&ct=clnk&gl=ua

[4] повідомляли: http://zp.nashigroshi.org/2015/05/25/aeroport-na-dvoh/

[5] працював: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_3beb11cb-bcd6-405b-93e3-600518beebb5

[6] використовувався: https://spravochnik-zp.info/gruzoperevozki/aeroport/item/840-mizhnarodnij-aeroport-zaporizhzhya-kp.html

[7] будують: https://www.061.ua/news/2315216/v-zaporoze-pocti-zakoncili-stroitelstvo-novogo-terminala-aeroporta-na-kakom-etape-raboty-fotoreportaz

[8] 530 млн грн.: http://zp.nashigroshi.org/2017/11/16/budivnytstvo-aviaterminalu-za-pivmilyarda-viddaly-firmi-testya-nasirova-na-vypysanomu-pid-neji-zh-tenderi/

[9] вже заявив: http://panoptikon.org/articles/108438-zaporozhskijj-ajeroporta-novyjj-terminal-gotov-na-40.html

[10] заявляв: https://delo.ua/business/v-ukraine-pojavitsja-esche-odin-aviacionnyj-hab-322156/

[11] підказував: https://ipne.ws/politics/75kuklovod-i-kukla-kak-shurma-rukovodil-buryakom-na-sessii-video/

Copyright © 2015 Наші Гроші. Запоріжжя. All rights reserved.