НОВИНИ

02.02.2021
01.02.2021
29.01.2021
28.01.2021
27.01.2021
26.01.2021
25.01.2021
22.01.2021
21.01.2021
20.01.2021
19.01.2021
18.01.2021
Всі новини »

ТЕГИ

Підрядники Шурми/Божко претендують отримати 70 мільйонів Євробанку на реконструкцію Палацу творчості

16 Червня 2020

Отримати замовлення від Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради на реконструкцію будівлі Міського палацу дитячої та юнацької творчості може ТОВ “Геос-УКБ” . Згідно інформації у системі електронних закупівель “Прозоро”, саме ця фірма за результатами сьогоднішнього аукціону запропонувала найдешевшу пропозицію – 69,7 млн грн.

У випадку визначення переможцем тендеру, фірма має усунути дефекти на конструкціях будівлі, провести внутрішнє та зовнішнє оздоблення (підлога, стелі, стіни, двері, вікна та ін.), відремонтувати покрівлю, систему опалення, вентиляції, водопроводу, каналізації, телефонізації, пожежної сигналізації, електроосвітлення, блискавкозахисту, провести благоустрій навколишньої території та озеленення.

“Закупівля оголошена в межах реалізації Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект “Надзвичайна кредитна програма для відновлення України”). Договір,укладений за результатами цієї процедури закупівлі, набере чинності з моменту отримання резолюції Європейського Інвестиційного Банку “без заперечень”. У разі не надання ЄІБ резолюції “без заперечень” договірні відносини вважаються такими, що не розпочались.”

Конкурентами ТОВ “Геос-УКБ” на аукціоні були ТОВ “Співдружність авіа буд”, ТОВ “Комунальник”, ТОВ “Євробудкомплект” та ТОВ “Теллор-груп” з дорожчими пропозиціями.

Варто додати, невказана особа висунула в системі Прозоро низку вимог щодо усунення порушень на вказаному тендері. Так, ця особа зазначала, що бажає взяти участь у закупівлі (представляючи інтереси іноземного учасника), однак тендерний комітет встановив замалий строк для подачі документів – 15 днів (а цій особі потрібно було 45 днів). Також ця особа хотіла дізнатися чому усі роботи мають виконати у максимально стислий термін – 6 місяців та ще й у несприятливий період – осінь і зима (особливо для зовнішніх робіт). Ці вимоги особа називала корупційними і вказувала, що буде звертатися до силовиків та Європейського інвестиційного банку (за рахунок кредит якого і фінансується реконструкція).

Стосовно терміну для підготовки документів, то тендерний комітет вказував, що з огляду на вартість закупівлі, він може самостійно визначати строки подачі документів (але не менше, ніж 15 днів до подання пропозицій). Вимога про оголошення тендеру більше, ніж за 30 днів до подання пропозицій, визначена законодавством для тендерів вартістю більше 5,15 млн євро (або 154,5 млн грн). Стосовно тривалості робіт, то тендерний комітет вказував, що ця вимога прописана у відповідності до вимог постанови КМУ № 1068 “Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України”, посібника із закупівель для проектів, що фінансуються Європейським Інвестиційним банком; також така тендерна документація проходить погодження з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та затверджена експертним звітом ДП “Укрдержбудекспертиза”.

ТОВ “Геос- УКБ” належить киянам Богдану Окольничому та Сергію Уманцю. Це перша участь фірми в публічних закупівлях.

Для підтвердження досвіду ТОВ “Геос-УКБ”  надало на тендер лише один договір – з ПАТ “Запоріжсталь” – щодо підготовки майданчика до будівництва вартістю 94 млн грн.

Нагадаємо, ТОВ “Геос- УКБ” є підрядником із будівництва житлового комплексу на перехресті бульвару Центрального і вул. Перемоги в Запоріжжі. Інвестором будівництва виступає “Азимут трейдінг груп”, яке і отримало земельну ділянку без конкурсу від запорізького КП “Управління капітального будівництва”. На момент укладення договору з КП “УКБ” співвласниками “Азимут трейдінг груп” були ТОВ “Стимул-сіті”  Ігоря Скляра й акціонерне товариство “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Геліос” з кінцевим бенефіціаром Антоном Діденком. Останній раніше був помічником депутата Запорізької міськради і голови бюджетної комісії Руслана Божко (він був раніше фінансовим директором комбінату “Запоріжсталь”). В свою чергу, нині фонд “Геліос” офіційно очолює Ростислав Шурма – ще донедавна керівник комбінату “Запоріжсталь”.

Більше того, під час публічної презентації цього житлового комплексу виступили також Шурма і Божко. Тоді ще керівник “Запоріжсталі” Ростислав Шурма на презентації впевнено заявив: “Мы этим вопросом занимались системно несколько лет”. Руслан Божко також на презентації прямо заявив, що будівництво такого комплексу – “наша заслуга”. Втім, потім ці цитати і фото з рекламних текстів прибрали.

Минулого року активісти продемонстрували тіньовий офіс менеджменту “Запоріжсталі”. Там виявили представників низки фірм, які отримують держзамовлення в структурі Запорізької міської ради, земельні ділянки в Запоріжжі. В цьому ж офісі зафіксували керівництво кількох комунальних підприємств, вищевказаного Ігоря Скляра, тощо. Формально офіс належить компанії “Astra capital group” Руслана Божко. І в цьому ж офісі знаходиться офіс продажів житлового комплексу “Central”.

Нагадаємо, міським головою Запоріжжя є Володимир Буряк, який до обрання на посаду працював головним інженером комбінату “Запоріжсталь” з групи “Метінвест” Ріната Ахметова. При цьому, кістяком коаліції в міській раді є фракція “Опозиційного блоку”, більшість якої складають представники різних підприємств з групи “Метінвест” в Запоріжжі.

ПОДІЛИТИСЯ В СОЦ. МЕРЕЖАХ

НАШІ ГРОШІ Друкувати Друкувати

Tеги | Запоріжжя

НАШІ ГРОШІ

19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024
16.04.2024
15.04.2024
14.04.2024
12.04.2024
11.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
05.04.2024