НОВИНИ

02.02.2021
01.02.2021
29.01.2021
28.01.2021
27.01.2021
26.01.2021
25.01.2021
22.01.2021
21.01.2021
20.01.2021
19.01.2021
18.01.2021
Всі новини »

ТЕГИ

Підрядники у списках партій

23 Жовтня 2020

Підрядники у списках партій

Публічні закупівлі – найкращий індикатор політичних домовленостей. Коаліція у міській раді чи ручна опозиція – все це легко побачити по улюбленим підрядникам державних установ.

Ну а на виборах всі союзи проявляються ще й у списках партій. Тож ми подивилися, хто з підрядників йде в депутати від якої політичної сили. Хтось з них суми підрядів рахує десятками мільйонів, хтось – десятками тисяч. Але тим не менше, зафіксуємо нинішніх розклад сил для подальшої тендерної історії.

 

“Опозиційна платформа – за життя”

 Олексій Гавріков – головний інженер ТОВ “Селтік Фрост”. Цією фірмою володів підлеглий депутата Запорізької міської ради Олександра Константинова – закупівельник  ТОВ “Епіцентр К”. “Селтік фрост” отримала вже 23,5 млн грн – здебільшого на ремонт ОСББ. Також низку підрядів від міськради отримала фірма, де працює дружина Константинова – ТОВ “Легіон” – на 3,3 млн грн.

 Сергій Бумбу – співзасновник ТОВ “Південь-Промбуд” – фірма отримала підрядів в Запоріжжі на 1 млн грн (переважно від ОСББ). Другим власником “Південь-Промбуд” є Олексій Завіров, особа з його ПІБ керувала ТОВ  “Агро-виробниче підриємство Дружба”, де власниками нині вказуються Юрій Карпенко та ТОВ “Укрспецсвітло” – печатки цієї фірми знаходили під час обшуку за адресою реєстрації ТОВ “Теплобудімпорт”, яке  фігурувало у справі з ймовірного розкрадання грошей при будівництві шкільних стадіонів. “Теплобудімпорт” співволодіє Олександр Білов – батько директора Департаменту культури і туризму Запорізької міськради Сергія Білова. Окрім цього, співвласник “Укрспецсвітло” – Сергій Бріцин співволодіє ТОВ “Архітектурно-конструкторське бюро “Південь-буд”, яке отримує підряди від міськради. Сам Сергій Бріцин балотується у міськраду від партії нинішнього мера Володимира Буряка “Єднання”.

 Сергій Жеков – на підрядах КП “Запоріжремсервіс” Жеков як Фізична особа-підприємець підігрував своїм колишнім роботодавцям. Загалом отримав підрядів на 705 тис. грн. Фірма ж, якій підігрував Жеков – ТОВ “Комтес-ХХІ” отримала підрядів на 50 млн грн.

 

 “Наш край”

 Роман Кушнір – головний інженер ТОВ “Монтажпромсервіс”, фірма отримала від Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту “Запоріжелектротранс” підрядів на 2,7 млн грн.

“Слуга народу”

 Євген Шаленний – директор ТОВ “Ін солюшнз”, займається IT підприємництвом, організовує форуми. Запорізька міська рада віддала низку дрібних підрядів цій фірмі під час проведення “It forum”. Ініціатором цього форуму був Марк Марченко – брат заступника голови Запорізької облради – Владислава Марченка, який обрався від партії “Самопоміч”. Водночас Євген Шаленний на місцевих виборах 2015 року балотувався від партії “Самопоміч”. ТОВ “Ін солюшнз” була пов’язана з ТОВ “Інфотек-ІТ” – співвласниками якої були Марк марченко та Сергій Єделев – брат тодішнього заступника міського голови Валерія Еделєва (нині він радник мера).

Яна Баткова – директорка ТОВ “Брейн Академі Запоріжжя”, тричі ставала чемпіонкою України з гандболу.  На цій фірмі працювала депутат Запорізької міськради від “Самопомочі” Дар`я Трюхан. Чоловік подруги Трюхан через “Вектор-ЗП” отримував підряд від міськради з задорогими цінами. Водночас “Вектор-ЗП” було зареєстроване в одному будинку з “Брейн Академі Запоріжжя” та низкою фірм з орбіти “Самопомічі”. Загалом “Вектор-ЗП” отримало підрядів від Запорізької міськради на 2,8 млн грн.

Павло Носков – фізична особа-підприємець, отримав низку підрядів (поставка деталей, кухонного обладнання, фарби, будматеріалів та ін.) від Запорізького національного університету на 98 тис. грн. Павло Носков разом з Тетяною Носковою співволодіє ТОВ “Суміші Запоріжжя”. Водночас Тетяні Носковій належить ТОВ “Буд-платформа”, останнє отримало підрядів на 10 млн грн, зокрема 5 млн грн від КП “Запоріжелектротранс” міськради

Анна Денисенко – директорка з управління персоналом ТОВ “Науково-дослідний інститут “Укрекопроект”. Ця фірма фігурувала у справі щодо фіктивної утилізації пестицидів, за що судили колишнього директора Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької облдержадміністрації Володимира Шлею. Фірма загалом отримала в Запорізькій області підрядів на 9,3 млн грн, зокрема і від структур Запорізької міськради.

Олексій Гіренко – директор з розвитку ТОВ “Віват Інвест”, служив в АТО.  Ця фірма виконувала роботи для ПАТ “Запоріжсталь” та була субпідрядником ще однієї фірми (підряд з реконструкцію пляжу на Кічкасі за 7 млн грн) з досвідом робіт для “Запоріжсталь”.

 

“Опозиційний блок”

 Ігор Чумаченко (перший номер у списку партії) – керівник юридичного відділу профспілкового комітету у ПАТ “Запоріжсталь”. Депутат Запорізької міськради від партії “Опозиційний блок”, голова комісії з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин. За час головування Чумаченком у цій комісії його колега по партії Руслан Божко через низку фірм отримав щонайменше 245 га землі під сонячні станції, також Божко отримав і низку нерухомості. Окрім цього, Ігор Чумаченко – адвокат заступника міського голови Анатолія Пустоварова, якого підозрюють у розкраданні грошей при будівництві міських стадіонів. Адвокатському обєднанню “Гарантії захисту” Ігоря Чумаченка замовляло юридичні послуги міське комунальне підприємство, керівник якого також раніше працював на “Запоріжсталь” та став депутатом Запорізької міськради від “Опозиційного блоку” – Юрій Орєшкін. Також об’єднання Чумаченка отримував підряд від Державного підприємства “Завод “Електроважмаш”, де керівником був депутат облради від “Опозиційного блоку” та колишній керівник одного з підприємств групи “Метінвест” – Віктор Бусько. Останній разом з Ігорем Чумаченком також входив в так звану команду Буряка – на парламентських виборах 2019 року. Окрім цього, Ігор Чумаченко був гостем “тіньового офісу” Руслана Божка з якого керували містом.

 Дар`я Трюхан депутатка Запорізької міськради від партії “Самопоміч”. Чоловік подруги Трюхан через “Вектор-ЗП” отримував підряд від міськради з задорогими цінами. Загалом “Вектор-ЗП” отримало підрядів від Запорізької міськради на 2,8 млн грн. Вдома у Трюхан проводилися обшуки у справі з можливого розкрадання грошей при будівництві міських стадіонів.

Тривалий час Дар`я Трюхан працювала у приватному підприємстві “Термо-ресурс”, де власником значився колишній чоловік Трюхан – Роман Трюхан. Нині ця фірма переоформлена на іншу особу і змінила назву. Загальна сума зібраних цієї фірмою підрядів – 3,6 млн грн. “Термо-ресурс” певний час керувала Алеся Ушакова, особа з її ПІБ також керує ТОВ “Ай-ті технології”, яке отримало від Запорізької міськради підрядів на 1 млн грн.

Сергій Дідух (***) – заступник директора у ТОВ “Статусбудінжиніринг”, співвласницею цієї фірми значиться Дідух Карина Сергіївна (вочевидь, його донька). Ця фірма отримала від Запорізької міськарди підрядів на 92 млн грн. Дружина Сергія Дідуха – Вікторія Дідух раніше володіла “Статусбудінжиніринг”. Окрім цього, Вікторії Дідух донедавна належало ТОВ “Лєкса”, яке отримало підрядів від міськради на 20 млн грн.

Ольга Бейм – інженерка-будiвельниця ТОВ “Альянс-буд інжиніринг”, останнє отримало у Запорізькій області підрядів на 23 млн грн. “Альянс-буд інжиніринг” було повязане з ТОВ “УБК “Кіфа”, яке входило у групу підприємств, пов’язаних з родиною директора Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергія Білова. Також “Альянс-буд інжиніринг” мало спільних робітників та бізнес-зв’язки з ТОВ “Лєкса” та “Статусбудінжиніринг”, де власницею була згадана дружина Сергія Дідуха – ще одного кандидата від “Опозиційного блоку”.

Особа з ПІБ Бейм Ольга Михайлівна також вказувалася провідним інженером ТОВ НВПТ “Конструкторське бюро інформаційних систем”, а до цього працювала старшим майстром дільниці №1 Хортицької служби обслуговування житлового фонду КП “Наше місто”. Раніше власником “КБІС” був директор КП “Запоріжремсервіс” Сергій Ращепкін, і саме цій фірмі він замовляв нагляд за своєю комунальною роботою на 1 млн грн.

Олександр Воронцов входив до ГО “Запорізька скеля”, з яким пов’язана низка фірм. Загальна сума підрядів отриманих цими фірмами від міськради складає щонайменше 91 млн грн.

Ірина Чередниченко – менеджерка ТОВ “РемБудДім”. У реєстрі вдалося знайти фірму ТОВ “Рембуддім Запоріжжя”, де власником вказується Денис Чередниченко. Ця фірма отримала від міськради підрядів на 1 млн грн. Денич Чередниченко також володіє ТОВ “Рембуд-Запоріжжя” та зареєстрований як ФОП – вони отримали низку дрібних підрядів від міськради на 200 тис. грн.

Едуард Іванюкович (***) – адвокат у адвокатському бюро “Іванюкович”. Це бюро отримувало низку підрядів від структур Запорізької міськради – на 268 тис. грн. Едуард Іванюкович також засновник ТОВ”Науково-промислове підприємств “Інтеграл” та ТОВ “Торгівельний будинок “Науково-промислове підприємство “Інтеграл” (виробництво електродвигунів, генераторів і трансформаторів), які отримали підрядів на 87,7 млн грн (переважно від харківського та запорізького обленерго).

 Павло Ройбул – заступник начальника АТ “Укрзалізниця”, регіональна філія “Придніпровська залізниця”, структурний підрозділ “Запорізька дистанція Сигналізації та зв’язку”. Він у якості ФОП отримував підряд від міськради на 99 тис. грн. Також декларував дохід від ТОВ СП “Сансет ліфтсервіс” та ТОВ “Ліфтовик КП” – ці фірма отримала підрядів на 315 млн грн, левову частку від структур міськради.

Зінаїда Гальчинська – президентка Запорізької міської громадської організації інвалідів “Переможемо рак”. Депутат Запорізької міськради від партії “Опозиційний блок”, до цього була депутатом від “Батьківщини”.  Голова громадського комітету при департаменті охорони здоров’я Запорізької міської ради. Надавала матеріальну допомогу своїм помічникам та їхнім родичам. Також самій депутатці надавали матеріальну допомогу на лікування, однак того ж року в її декларації з’явилася автівка. Також Зінаїда Гальчинська отримувала соціальні виплати від ПАТ “Запоріжсталь”. Зінаїда Гальчинська значиться співзасновником ТОВ “Евро-стиль” – разом з Дмитром Позняком. Останній також співволодіє ТОВ “Фьюче трейдінг”, яке отримало підрядів на 5,4 млн грн, зокрема від структур Запорізької міськради. Влітку цього року Позняк також володів ТОВ “Комтес ХХІ”, яке отримало підрядів на 50 млн грн, зокрема і від структур міськради.

 

 “Перемога Пальчевського”

Аліна Данилко  – директорка ТОВ “Запорізька тендерна спілка”, ця фірма отримала підрядів у Запорізькій області на 62 тис. грн. Співвласник “Запорізька тендерна спілка” Ігор Козленко також співволодіє ТОВ “Вектор 2018” та ТОВ “Авантаж ЗП” – ці дві фірми отримали від Запорізької облради підрядів на 9,5 млн грн. Також Ігор Козленко володіє ТОВ “Кіфа-буд”, яка зареєстрована за однією адресою ТОВ “Укртех-строй” – вул макаренка, 9, офіс 66. Окрім цього, керівник ТОВ “Кіфа-буд” Олександр Шматко також керує ТОВ “Укртех-строй”. Останнє входить до групи фірм, які пов’язані з директором Департаменту культури і туризму Запорізької міськради Сергієм Біловим. Однією з цих фірм – ТОВ “Теплобудімпорт” співволодіє батько Сергія Білова, також ця фірма фігурувала у справі з розкрадання грошей при будівництві міських стадіонів, обвинувачення в чому висунули заступнику запорізького міського голови Анатолію Пустоварову.

Ще одна співвласниця ТОВ “Кіфа-буд” Ольга Василина також володіє  “Архітектурно-конструкторське бюро “Південь-буд”, керівником останнього також є керівник ТОВ “Кіфа-буд” Олександр Шматко. Співвласником “Південь-буд” також є Сергій Бріцин, який балотується у міськраду від партії нинішнього мера Володимира Буряка “Єднання”.

У списку партії “Перемога Пальчевського” є також низка працівників згаданого “Архітектурно-конструкторське бюро “Південь-буд”: Яна Варфоломєєва (***) – юрисконсультка, Альона Безручко – інженерка-проектувальниця, Ірина Куліш – головна інженерка. На Яну Варфоломєєву також записане ТОВ “Вогнетривавтоматикасервіс”, яке отримало підрядів на 137 млн грн, зокрема і від Запорізької міськради. Раніше журналісти прописували звязок цієї фірми з Артуром Гарсляном – одним з організаторів International IT Forum в Запоріжжі та партнером спілки вірмен Запорізької області. Яна Варфоломєєва раніше працювала юрисконсультом у ПАТ “Запоріжвогнетрив” зі структур Метінвест Ріната Ахмєтова.

Роман Романенко – директор ТОВ “Вега- Пік”, ця фірма раніше належала згаданому Сергію Бріцину – співвласнику ТОВ “Архітектурно-конструкторське бюро “Південь-буд”. ТОВ “Вега-пік” отримала підрядів від Запорізької міськради на 10 млн грн.

Яна Доленко (***) – тимчасово не працює. Дружина Юрія Доленкадиректора ТОВ “Теплобудімпорт”, яким співволодіє батько директора Департамента культури і туризму Запорізької міськради Сергія Білова – Олександр Білов. Юрій Доленко раніше працював заступником начальника управління, начальником відділу розвитку інженерної інфраструктури управління розвитку інженерної інфраструктури та будівництва Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької ОДА.

 

“Партія Володимира Буряка “Єднання”

Юрій Доленко – керує ТОВ “Теплобудімпорт”. Одним з співвласників цієї фірми є Олександр Білов – батько директора Департаменту культури і туризму Запорізької міськради Сергія Білова. ТОВ “Теплобудімпорт” і низка пов’язаних з ним фірм виграли чимало підрядів від Запорізької міськради, а за місцем реєстрації “Теплобудімпорт” проводилися обшуки у справі з ймовірного розкрадання грошей при будівництві міських стадіонів.

Раніше Юрій Доленко працював заступником начальником одного з Управлінь в Департаменті житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької облдержадміністрації.

Ще одним підприємцем у списку партії “Єднання” вказується Сергій Бріцин. Раніше він співволодів ТОВ “Вега-пік” – ця фірма отримувала підряди від міськради, також її пов`язували зі згаданою вище фірмою ТОВ “Теплобудімпорт”. Окрім цього, печатки іншої фірми Бріцина – “Укрспецсвітло” знаходили під час обшуку за адресою реєстрації ТОВ “Теплобудімпорт”, яке  фігурувало у справі з ймовірного розкрадання грошей при будівництві шкільних стадіонів. Також Сергій Бріцин співволодіє ТОВ “Архітектурно-конструкторське бюро “Південь-буд”, яке отримує підряди від міськради.

Олександр Онищенко – директор ТОВ “Квант-плюс”. Він також є співзасновником ГО “Запорізька скеля”, яке регулярно перемагало в конкурсі “Ми – це місто”, який проводить комбінат “Запоріжсталь”. Також співзасновниками цієї ГО були заступник міського голови, голова району та депутат. Сам Олександр Онищенко – це помічник депутатки міськради від ”Опозиційного блоку” Ніни Гурської.

Також Олександр Онищенко вказувавався представником фірми ТОВ “МК “Сфера”, яка отримала чимало підрядів від міськради.

Окрім цього, пов’язані з ГО “Запорізька скеля” фірми отримали чималу кількість підрядів, зокрема, і від Запорізької міськради. Директора однієї з цих фірм судили за завищення вартості робіт при ремонті дитсадку на третину, і він свою вину визнав.

 

“За майбутнє”

Світлана Лохманюк – вчителька української мови та літератури вищої категорії Запорізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 87 Запорізької міської ради Запорізької області. На місцевих виборах 2015 року балотувалася від партії “Батьківщина”. Особа з ПІБ Лохманюк

Світлана Володимирівна вказувалася керівником ОСББ “Калнишевського 10-а”, “Курузова 11-а”, № 344 “Дніпроспецсталь-21”. Від останнього отримувало підряди ПП “Мадест” (загалом на 274 тис. грн) – з орбіти депутата Запорізької міськради Олега Афанасьєва.

Артур Нікітенко – голова правління ОСББ “Козача 5”, яке замовляло роботи ТОВ “Руф білдінг” (було зареєстроване за однією адресою з вказаним ОСББ – вул. Козача, 5, кв.42). ТОВ “Руф білдінг” розігрувало тендер на ремонт ОСББ та загалом отримало підрядів на 5 млн грн (здебільшого ремонт ОСББ).

Нікітенко був помічником депутата Запорізької обласної ради Сергія Грачова (Партія Регіонів) та активістом молодіжного крила Партії регіонів. Після втечі Януковича Нікітенко змінив політичну позицію, заявив, що згадування його імені в зв’язку з Партією регіонів вважає образою і став радником “післямайданного” голови Запорізької ОДА Валерія Баранова.

Ще на початку 2020 року Артур Нікітенко володів ТОВ “Керуюча компанія “Наш дім” (нині ТОВ “Строй-опт макс”), яка отримала підрядів на 23 млн грн (здебільшого на ремонт ОСББ). Також Артур Нікітенко значиться керівником ОСББ “Звенигородька 18-а, яке замовляло ТОВ “Керуюча компанія “Наш дім” ремонт мереж за 730 тис. грн.

Тетяна Лазаревич – голова правління ОСББ “Радуга-2016”. Це ОСББ отримало з бюджету міста 7 млн грн на ремонти. Замовлення на 2 млн грн отримало ТОВ “Лєкса”, яким володіла Вікторія Дідух, її чоловік зараз балотується до Запорізької міськради від партії “Опозиційний блок”.

Олександр Сергач – керівник управління безпеки АТ комерційний банк “ПриватБанк”. Особа з ПІБ Сергач Олександр Іванович на початку 2000-них була керівником Комунарської райадміністрації. Також керує ОСББ “Південь-1”, яке замовило ТОВ “Спеціалізоване підприємство “Сансет ліфтсервіс” (з орбітиМотор січ”) робіт на 4,4 млн грн.

 

“Європейська солідарність”

Олександр Константинов – директор торговельного центру ТОВ “Епіцентр К”, також депутат Запорізької міськради. Підлеглий Олександра Константинова – закупівельник  ТОВ “Епіцентр К” – володів фірмою ТОВ “Селтік фрост”, яка вже отримала 23,5 млн грн – здебільшого на ремонт ОСББ. Також низку підрядів від міськради отримала фірма, де працює дружина Константинова – ТОВ “Легіон” – на 3,3 млн грн.

Микола Бєлий директор ТОВ “Віконда-Запоріжжя”, також депутат Запорізької міськради та співволодіє “Багатопрофільною клінікою Святого Миколая”. Раніше Микола Бєлий також був власником ТОВ “Компанія позитив”, яка отримала підрядів на 171 млн грн, зокрема і від Запорізької міськради. Нині фірмою володіє колишній директор одного з фірмових салонів “Віконда” в Запоріжжі. Левову частку підрядів “Компанія позитив” отримала від структур мелітопольської мерії, де міським головою був представник “Блоку Петра Порошенка Солідарність”” (нині Європейська солідарність”) – Сергій Мінько, а його заступником був теж представник цієї партії – Іван Федоров. Також Мінько зазначав, що серед депутатів у нього є більшість у міській раді. Чималу кількість підрядів у Мелітополі отримала і близька Миколі Бєлому фірма ТОВ “Віконда-Мелітополь” – на 4 млн грн.

 

“Батьківщина”

 Віталій Рябцев – це депутат Запорізької міськради від партії “Батьківщина”, також він балотується на посаду міського голови Запоріжжя і є першим номером у депутатському списку до міськради. Детально ми розглядали кандидатуру Рябцева в окремому тексті про кандидатів міськради, тому тут згадаємо про нього коротко.

До 2017 року Віталій Рябцев вказувався директором ТОВ “Громадсько-політичний портал Акцент”, якому належить новинний сайт “Акцент”. Впродовж 2003-2014 рр. Рябцев очолював ТОВ “Ніка-2012”, ця фірма отримала підрядів на 7,5 млн грн – переважну більшість від структур міськради. Журналісти вказували, що період активного отримання підрядів цією фірмою припав якраз на час депутатства Віталія Рябцева. З 2018 року фірма перестала отримувати тендери від міськради і критика Рябцева до місцевої влади посилилася. Також журналісти зазначали, що на близькому Віталію Рябцеву сайті “Акцент” у 2015 році виходила рекламна стаття кандидата в міськраду і тодішнього директора ТОВ “Ніка-2012” Станіслава Капустіна. Водночас, на деяких тендерах у “Прозоро” представником “Ника 2012” вказувався Жуков Антон Юрійович. Особа з таким ПІБ балотувалася до міської ради від “Батьківщини”, а нині вказується  помічником депутатки міської ради від “Батьківщини” Ірини Костенко.

Євгеній Капустін – директор ТОВ “Універсалбуд Запоріжжя”. Помічник депутата Запорізької міськради від “Батьківщини” Віталія Рябцева. Євгеній Капустінза гроші міськради замовляв фірмі своєї співмешканки – ПП “Універсалбуд сервіс” – дрібний ремонт ОСББ, яким він і керує. Євгеній Капустін разом з іншими відстоював прийняття програми співфінансування ОСББ, яка передбачає внесок на ремонт будинків частково самого ОСББ, а частково з бюджету міста Запоріжжя. Фірма ж “Універсалбуд сервіс” отримала підрядів на 1,2 млн грн – здебільшого на ремонт ОСББ.

Євгеній Першин – генеральний директор ТОВ “ІБП Форт” – отримало від міського комунального “Зеленбуд” підряд на 150 тис. грн.

Євгеній Першин раніше був депутатом Запорізької міськради. Як члена земельної комісії його затримували при отриманні хабара в розмірі 1500 доларів США ще в нульових роках. Фірма Першина ТОВ “Сіно-форт лтд” отримувала низку підрядів на роботи в запорізькому аеропорту – загальною вартістю щонайменше 48 млн грн.

Олександр Самойленко – директор ТОВ “Акватранс Системи”, яке отримало підрядів на 13 млн грн – здебільшого від структур міськради. Один з співзасновників цієї фірмии – Віталій Давиденко також співволодіє ТОВ “Дніпроторг-м”, яке отримало від міськради тендерів на 34,8 млн грн (організація харчування дітей).

Катерина Клименко – директор ТОВ “Найкращі страви” – отримало у Запорізькій області підрядів на 240 тис. грн. Ще влітку цього року власником “Найкращі страви” був Дмитро Ляшенко, нині він керує ТОВ “Запоріжінвестторг”, яке отримало підрядів у Запорізькій області на 17 млн грн, 7 млн грн з яких від Запорізької міськради. “Запоріжінвестторг” володіє Борис Плетень, він також співволодіє ТОВ “Запоріжінвестбуд 2015”, яке фігурувало у справі щодо можливої розтрати коштів КП “Паркування”. Слідчі вивчали законність залучення цієї фірми до обслуговування паркінгу.

Сергій Кушнир – проректор з навчально-виробничої роботи та матеріально-технічного забезпечення Запорізького Національного Університету, також він був стажером на посаду начальника Управління капітального будівництва Запорізької ОДА. Колишня фірма його дружини виграла тендер від ОДА на реконструкцію мелітопольського онкодиспансеру за 12 млн грн. Також ця фірма виграла низку підрядів на 620 тис. грн  від Запорізького національного університету, де Сергій Кушнір працює проректором з навчально-виробничої роботи та матеріально-технічного забезпечення.

Окрім цього, Сергій Кушнир вказував у своїй декларації місце роботи –  юрисконсульт ТОВ “Торгово-виробнича корпорація “Тріумф”. Остання виграла тендерів на 2,6 млн грн, зокрема і від структур міськради.

Юлія Кочнєва – особа з її ПІБ вказувалася керівником ТОВ “АСВ-енерія”, яке входить до групи взаємопов’язаних фірм: ТОВ “Спецремпроект”, ТОВ “Стройвишпроект”, ТОВ “Спецторгпроект”, ТОВ “Стройвишпроект-2005” та ТОВ “Будсервіс-проект” та ТОВ “Техстройбуд”. ТОВ “АСВ-енерія” отримало лише один підряд на ремонт ОСББ – вартістю 68 тис. грн. Втім решта фірм цієї групи отримало тендерів щонайменше на 125 млн грн – левову частку на ремонт ОСББ з фінансуванням Запорізької міськради.

 

“УДАР”

 Олег Дорофеєв – радник ПП “Проф сіті”, фірма отримала один підряд від КП “Запоріжремсервіс” Запорізької міськради на 857 тис. грн. ПП “Проф сіті” належить Дорофеєвій Ганні Олегівні.

Ілля Шлайфер – директор НВК ТОВ “Діана-92”, фірма отримала один підряд від КП “Запорізький аеропорт” вартістю 30 тис. грн.

Олег Балуєв – голова правління ОСББ “Чумаченка-17”, яке отримало від міськради фінансування на 49 тис. грн.

Ігор Провоторов – директор ТОВ “Жилсервісбуд”, яке отримало від КП “Запоріжремсервіс” Запорізької міськради підрядів на 52 млн грн. Ігор Провоторов – це колишній начальник служби обслуговування житлового фонду КП “Наше місто”, а перед цим – начальник відділу реконструкції ПрАТ “Запоріжвогнетрив” з групи Метінвест Ріната Ахметова.

Юрій Глущенко – заступник директора ТОВ “Спецмонтажсистема”, ця фірма отримала 2 підряди від КП “Запоріжремсервіс” Запорізької міськради на 2,9 млн грн.

Тетяна Каскіна – головний бухгалтер ТОВ “Авто-буд”, ця фірма отримала 29 підрядів від КП “Запоріжремсервіс” Запорізької міськради на 5,1 млн грн.

Дар`я Петросян – директор ТОВ “Промбудсервіс-плюс”, яке отримало 79 підрядів на 11 млн грн – переважно від структур міськради.

Борис Носік – ФОП. Він був пов’язаний з вказаним ТОВ “Промбудсервіс-плюс” та з ТОВ “НВП “Темп”, останнє отримало від структур міськради підрядів на 3,9 млн грн.

Лілія Сайко – голова правління ОСББ “Добродом”, яке отримало від міськради фінансування на 23 тис. грн.

Ірина Гришко – начальниця відділу ТОВ “ТВК “Тріумф”, яке отримало підрядів на 2,6 млн грн, зокрема і від структур міськради. Ірину Гришко штрафувало АМКУ за розіграш тендеру.

 

“Партія зелених України”

 Наталія Гавриленко – директор ТОВ “Пролісок Запоріжжя” та ТОВ “Сімбі плюс”, останнє отримало підрядів на 39,4 млн грн – невелика частка з яких від структур Запорізької міськради.

Тетяна Огарьова – директор ТОВ “Екотаймсвіт”. Вона також входить до керівництва ТОВ “Екоризик”, яке отримало декілька підрядів від КП “Водоканал” на 175 тис. грн.

 

“Сила людей”

 Інна Лук’янова – ФОП, отримала підрядів на 2 млн грн, з яких 106 тис. грн від КНП “Пологовий будинок №3” Запорізької міськради.

Максим Гомон – голова правління ОСББ “Рідний дім 13-А”, це ОСББ отримувало від міськради фінансування на 60 тис. грн. Окрім цього, теща Максима Гомона отримувала підряди з депутатського фонду Дмитра Сірого, неформальним помічником якого був Максим Гомон.

 

Олег Шемчук

ПОДІЛИТИСЯ В СОЦ. МЕРЕЖАХ

НАШІ ГРОШІ Друкувати Друкувати

НАШІ ГРОШІ

20.05.2024
17.05.2024
16.05.2024
15.05.2024
14.05.2024
13.05.2024
12.05.2024
10.05.2024
09.05.2024
08.05.2024